Sommar -14

Nu är snart sommaren förbi igen. Vad är det som gör att tiden går så fort egentligen? Är det för man trivs med sitt liv? Eller det går bara fortare ju äldre man blir? 
 
Vi har hunnit med att ha en mysig stugsemester med Oliver, Denise och Bobo. Blev mycket lyckat, det enda som sög var att Oliver och Denise behövde åka hem på onsdagen istället för på söndagen som vi andra 3 :/ 

Annars är jag igång och jobbar igen. Har känt mig lite konstig och inte riktigt hittat samma glöd till jobbet som jag haft de andra åren. Men idag kom den tillbaka väldigt hårt då jag insåg återigen varför jag älskade att jobba med äldre människor. 
Deras uppskattning, ärlighet och söthet. De är så underbara de gamla, oavsett om det är en skygg dam som kanske inte riktigt vågar säga sitt eller om det är en elak liten herre som inte riktigt tycker om en. Det är variationen som gör att jobbet är så förbannat roligt. Man vet om att ingen dag är den andra lik, detta på grund av att det är faktiskt människor man arbetar med i vården. Man har inte hand om någon maskin eller sitter vid en dator hela dagen utan man är ute och hjälper de gamla, och även yngre som inte riktigt klarar sig själv. Och vilken glädje det ger. Kanske inte av de sura och bittra men det räcker med ett litet leende eller vänligt ord så vet man att det är så värt allt det negativa bara för att få hjälpa de som inte klarar sig själv.
 
Annars har det varit en sommar som gått i vänskapens tecken. Vi fann tillbaka till Oliver och Denise, vilket var en av de roligaste sakerna som hänt detta året. Lite äldre, lite visare och mycket mognare kan jag ju ärligt säga att jag är. 
Vi fann också vänskapen i Maria och Robin. Maria har jag ju gått i skolan med i nästan ett år redan och vi har umgåtts lite på fritiden men efter att pojkarna våra fick träffas så klickade det till ordentligt och vi har hittat på en hel del tillsammans! 

Jag tvivlade länge på att man skulle finna nya/tillbaka till gamla vänner när man var så pass gammal och "ingrodd" som jag och Victor var. Men så fel jag hade, och det är jag glad över!
 
Nu ska jag fortsätta med att läsa sagan om isfolket, är nu på bok 7 "spökslottet". Har läst de ett antal gånger innan, men de är fortfarande lika bra!!
 
En vänskap jag kommer vara mycket räddare om denna gången!